Foto: z otevřených zdrojů
Tyto křupavé řízky jsou ideální k obědu nebo večeři.
Zvláštností vaření kuřecích řízků je, že se vaří s přídavkem kysaného zelí, jsou křehké a šťavnaté.
Tyto křupavé řízečky jsou ideální k obědu nebo večeři.
Recept
Složení:
- kuřecí řízek 500 g
- kysané zelí 500 g
- kuřecí vejce 1 ks
- cibule 1 ks
- krupice 3 polévkové lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
- rostlinný olej
- strouhanka
Příprava:
- Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na kousky a umelte na mleté maso.
- Kysané zelí vymačkejte a nakrájejte nadrobno.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.
- V míse smíchejte mleté kuřecí maso, kysané zelí, cibuli, vejce, krupici, mletý černý pepř, sůl a nechte 20 minut odležet.
- Mleté maso rozdělíme na malé porce, mokrýma rukama z nich vytvarujeme řízky a namočíme je do strouhanky.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej, vložte do něj kotlety a smažte je dozlatova, poté je obraťte, přiklopte a smažte dalších 5-6 minut. Položte je na papírovou utěrku, aby nasákly přebytečný olej.
