Kuřecí řízky s kysaným zelím: recept na známý pokrm s nečekanou přísadou

Foto: z otevřených zdrojů

Tyto křupavé řízky jsou ideální k obědu nebo večeři.

Zvláštností vaření kuřecích řízků je, že se vaří s přídavkem kysaného zelí, jsou křehké a šťavnaté.

Tyto křupavé řízečky jsou ideální k obědu nebo večeři.

Recept

Složení:

  • kuřecí řízek 500 g
  • kysané zelí 500 g
  • kuřecí vejce 1 ks
  • cibule 1 ks
  • krupice 3 polévkové lžíce.
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • rostlinný olej
  • strouhanka

Příprava:

  1. Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na kousky a umelte na mleté maso.
  2. Kysané zelí vymačkejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.
  4. V míse smíchejte mleté kuřecí maso, kysané zelí, cibuli, vejce, krupici, mletý černý pepř, sůl a nechte 20 minut odležet.
  5. Mleté maso rozdělíme na malé porce, mokrýma rukama z nich vytvarujeme řízky a namočíme je do strouhanky.
  6. Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej, vložte do něj kotlety a smažte je dozlatova, poté je obraťte, přiklopte a smažte dalších 5-6 minut. Položte je na papírovou utěrku, aby nasákly přebytečný olej.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život