Jablečný a dýňový koláč: recept pro ty, kteří mají rádi vlhké pečení

Foto: z veřejných zdrojů

Přidejte skořici, případně sultánky.

Díky jablkům a dýni je tento koláč šťavnatý a aromatický.

Tento lahodný koláč se bude líbit těm, kteří mají rádi vlhké pečivo.

Recept

Složení:

  • dýně 250 g
  • jablka 2 ks.
  • pšeničná mouka 250 g
  • kuřecí vejce 2 ks
  • cukr 120 g
  • kvásek 1 lžička.
  • špetka soli

Příprava:

  1. Dýni a jablka oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Vejce s cukrem vyšleháme mixérem do pěny, přidáme dýni, jablka, sůl, opět lehce vyšleháme, po částech přisypáváme mouku prosátou s práškem do pečiva a pokaždé důkladně promícháme do homogenní hmoty.
  3. Dno formy vyložíme pergamenem na pečení, těsto nalijeme do formy a urovnáme.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 40-45 minut. Připravenost koláče zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem, vyjměte z formy, nechte mírně vychladnout a podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život