Foto: z veřejných zdrojů
Přidejte skořici, případně sultánky.
Díky jablkům a dýni je tento koláč šťavnatý a aromatický.
Tento lahodný koláč se bude líbit těm, kteří mají rádi vlhké pečivo.
Recept
Složení:
- dýně 250 g
- jablka 2 ks.
- pšeničná mouka 250 g
- kuřecí vejce 2 ks
- cukr 120 g
- kvásek 1 lžička.
- špetka soli
Příprava:
- Dýni a jablka oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Vejce s cukrem vyšleháme mixérem do pěny, přidáme dýni, jablka, sůl, opět lehce vyšleháme, po částech přisypáváme mouku prosátou s práškem do pečiva a pokaždé důkladně promícháme do homogenní hmoty.
- Dno formy vyložíme pergamenem na pečení, těsto nalijeme do formy a urovnáme.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 40-45 minut. Připravenost koláče zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem, vyjměte z formy, nechte mírně vychladnout a podávejte.
