Dušená červená řepa se zelím a fazolemi: neobvyklý recept na zdravou přílohu

Foto: z otevřených zdrojů

Budete potřebovat červenou řepu, zelí, konzervované fazole, mrkev a cibuli.

Tento velmi zdravý, libový pokrm se hodí jako příloha nebo lehká samostatná svačina.

Budete potřebovat červenou řepu, zelí, konzervované fazole, mrkev a cibuli.

Recept

Složení:

  • bílé zelí 200 g
  • červená řepa 1 ks
  • cibule 1 ks.
  • mrkev 1 ks.
  • červené fazole v konzervě 200 g
  • rajčatový protlak 1 polévková lžíce.
  • voda 150 ml
  • bobkový list 1 ks.
  • rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Oloupejte červenou řepu, mrkev a cibuli. Nastrouhejte řepu, mrkev na hrubém struhadle, cibuli nakrájejte na kostičky.
  2. Zelí nakrájejte na nudličky.
  3. Fazole nechte okapat.
  4. Na pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej, vložte červenou řepu, mrkev, cibuli a za stálého míchání smažte 8-10 minut, přidejte zelí, fazole, rajčatový protlak, promíchejte.
  5. Zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a ještě jednou promícháme.
  6. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 30-40 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život