Foto: z otevřených zdrojů
Budete potřebovat červenou řepu, zelí, konzervované fazole, mrkev a cibuli.
Tento velmi zdravý, libový pokrm se hodí jako příloha nebo lehká samostatná svačina.
Budete potřebovat červenou řepu, zelí, konzervované fazole, mrkev a cibuli.
Recept
Složení:
- bílé zelí 200 g
- červená řepa 1 ks
- cibule 1 ks.
- mrkev 1 ks.
- červené fazole v konzervě 200 g
- rajčatový protlak 1 polévková lžíce.
- voda 150 ml
- bobkový list 1 ks.
- rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Oloupejte červenou řepu, mrkev a cibuli. Nastrouhejte řepu, mrkev na hrubém struhadle, cibuli nakrájejte na kostičky.
- Zelí nakrájejte na nudličky.
- Fazole nechte okapat.
- Na pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej, vložte červenou řepu, mrkev, cibuli a za stálého míchání smažte 8-10 minut, přidejte zelí, fazole, rajčatový protlak, promíchejte.
- Zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a ještě jednou promícháme.
- Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 30-40 minut.
