Existuje několik tajemství přípravy mletého hovězího masa.
Mleté hovězí maso je oblíbeným produktem, ze kterého lze připravit různé masové pokrmy. Pokud nevíte, co uvařit z mletého hovězího masa kromě kotlet a karbanátků, zkuste věnovat pozornost radám šéfkuchařů.
Jak připravit mleté hovězí maso na pánvi
Mnoho hospodyněk se potýká s problémem a nemůže přijít na to, jak udělat mleté hovězí maso šťavnaté a měkké. Simply Recipes požádaly o radu čtyři šéfkuchaře – všichni nám poradili, jak tento produkt připravit tak, aby se nepřichytil k pánvi, nepřipálil se a nebyl teplý a vodnatý.
Amy Kimoto-Kan, tvůrkyně blogu o japonském jídle Easypeasyjapanesey, osobní kuchařka a autorka kuchařek, říká, že klíčem k úspěchu je maso na pánvi rozválet do tenké, rovnoměrné vrstvy a teprve pak ho rozdělit.
Druhá odbornice, šéfkuchařka, autorka kuchařek, televizní moderátorka a tvůrkyně kuchařského pořadu Issa’s Edible Adventures Alia LiKong přiznává, že příprava mletého masa vyžaduje trpělivost. Podle jejího názoru by se hovězí maso mělo nechat v klidu, jakmile ho vložíte na pánev. Teplo z povrchu kuchyňského náčiní udělá své – hovězí maso během několika minut zhnědne a během této doby ho nesmíte z pánve sundávat.
Christine Granahan, soukromá kuchařka, majitelka společnosti No More Sad Salads a hostující lektorka na Auguste Escoffier School of Culinary Arts, hovořila o časté chybě, které se některé hostitelky dopouštějí:
Ona i Kat Marrisová, hostující kuchařka-učitelka na Auguste Escoffier School of Culinary Arts, se shodují na tom, že maso se může po vytvoření kůrky rozpadnout.„Všimla jsem si, že spousta lidí chce mleté maso neustále míchat, ale přitom ho neudělají křupavé a řídké.“
Všichni čtyři šéfkuchaři také vysvětlili, jak dlouho se má mleté hovězí maso smažit a jaké jsou další nuance při jeho přípravě. Podle nich byste takový produkt neměli vařit déle než 10 minut, stejně jako používat další triky:
- Pánev vždy hodně rozehřejte;
- mleté maso smažte na avokádovém, řepkovém nebo jiném oleji s vysokým bodem zakouření;
- pánev nepřeplňujte jídlem – vrstva by měla být asi 1,5 cm silná a rovnoměrně rozložená po celé ploše;
- použijte nerezovou nebo dřevěnou špachtli.
Kromě toho se odborníci podělili o nápady a prozradili, co uvařit z mletého hovězího masa na pánvi, pokud vás nudí kotlety, karbanátky nebo karbanátky. Kimoto-Kan navrhuje použít výrobek v japonské kuchyni – v kari s rýží, udonu se sójou a zázvorem nebo v rychlých závitcích se salátem miso. Marris přidává mleté maso do plněného zelí spolu s nastrouhanou mrkví, houbami, česnekem, zázvorem a sójou.
Granahan připravuje thajské saláty s mletým hovězím masem a LiKong uvádí recept na jihoasijské jídlo zvané kima, pikantní mleté hovězí maso s kmínem, koriandrem, česnekem, zázvorem, chilli a garam masalou. Nejedná se o nejjednodušší pokrmy z mletého hovězího masa, ale jsou velmi chutné a neobvyklé.
