Foto: z otevřených zdrojů
Jakmile to jednou zkusíte, čerstvé citrony vám budou připadat příliš mdlé.
Tento neobvyklý recept na nakládané citrony se stane skutečnou ozdobou vašeho stolu. Díky zdařile vybranému souboru koření získají citrusy hlubokou, bohatou chuť – pikantně kořeněnou, s lehkou kyselostí a vůní koření. O tom, jak připravit tuto neobvyklou pochoutku, informuje RBC-Ukrajina s odkazem na příspěvek kuchařky Jane Lubowitzové na Facebooku.
Recept
Složení:
- citrony – 1,5 kg
- pálivá paprika – 1 ks
- Pro každou litrovou sklenici:
- bobkový list – 1 ks
- semínka kopru – 1 lžička.
- koriandr – 0,5 lžičky.
- černý pepř hrášek – 0,25 lžičky.
- česnek – 2-3 stroužky
- hrubá sůl – 2 lžičky soli
Příprava:
- Citrony dobře omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka, odstraňte pecky.
- Feferonky nakrájejte na tenké plátky.
- Do sterilizovaných sklenic přidejte všechno koření kromě soli a naplňte citrony.
- Po 1-2 dnech, až se citrony trochu vyluhují, přidejte nahoru sůl a česnek.
- Vše naplňte studenou převařenou vodou až po vrch, uzavřete víčky a sklenice protřepejte.
- Louhujte při pokojové teplotě 5-7 dní, poté uložte do chladničky.
Po týdnu jsou aromatické citrony připraveny ke konzumaci, jsou ideální k masu, rybám, salátům nebo jako samostatná svačinka. Jakmile je jednou ochutnáte, budou vám čerstvé citrony připadat příliš mdlé.
