Hrušková chilli omáčka: neobvyklý recept

Díky hruškám má omáčka sladkou chuť a pepř jí dodá bohatou chuť.

Pikantní omáčka z feferonek, paprik, s hruškami vaše hosty určitě překvapí. Hodí se k sýrům, k masu, rybám, zelenině nebo k předkrmům.

Díky hruškám má omáčka nasládlou chuť a pepř jí dodá bohatou chuť. Na omáčku použijte aromatické, masité papriky.

Recept

Složení:

  • hrušky 500 g
  • pepř 250 g
  • pálivá chilli paprička 2 ks.
  • cukr 100 g
  • sůl 1 lžička.
  • 9% ocet 50 ml.

Příprava:

  1. Hrušky omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky.
  2. Papriky zbavte semínek a stopek a nakrájejte je na středně velké kousky.
  3. Pálivou papriku nakrájejte na kolečka.
  4. Hrušky, pepř, pálivou papriku, cukr, sůl, ocet vložte do hrnce, promíchejte a nechte 30 minut odstát. Hrnec postavte na střední teplotu, přiveďte k varu, deset minut povařte a poté ponorným mixérem rozmixujte dohladka. Vraťte pánev na oheň a za občasného míchání vařte 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Nalijte do sklenic, nechte vychladnout a uložte do lednice.

Tuto omáčku lze připravit na zimu, k tomu je třeba ji nalít do sterilizovaných sklenic, pevně uzavřít a uložit na chladném místě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život