Šťavnaté řízky po kyjevsku: recept, který se vždy povede

Chuť řízků vás jistě potěší.

Řízek po kyjevsku je klasickým ukrajinským pokrmem. Kombinuje jemné maso s bohatou máslovou chutí a snadno se stane hlavním jídlem každého oběda nebo večeře. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál ukrajinského šéfkuchaře Ivana Janjuka na YouTube.

Recept na řízky na kyjevský způsob s brambory

Ingredience: 1:

  • kopr – 30 g
  • máslo – 250 g
  • česnek – 3 stroužky
  • sůl pepř – podle chuti
  • rostlinný olej – 1 litr
  • mleté kuřecí maso – 600 g
  • vejce – 3 ks
  • strouhanka – 200 g
  • mouka – 50 g
  • brambory – 300 g
  • smetana – 50 g

Příprava

  1. Nejprve nasekejte kopr. V míse přidejte ke kopru 200 g másla, utřený česnek, koření a důkladně promíchejte.
  2. Hmotu položte na potravinovou fólii a zabalte jako na fotografii. Vložte na 15 min do mrazničky.
  3. Šťavnaté řízky na kyjevský způsob: recept, který se vždy povedePříprava řízků na kyjevský způsob (foto: záběr z videa)
  4. Oloupejte brambory a dejte je vařit. Do pánve nalijte 1 litr oleje, který se zahřeje. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  5. Do mletého masa přidejte koření a promíchejte. Namočte si ruce do vody a z mletého masa vytvarujte 4 kuličky. Mražené máslo nakrájejte na malé kousky.
  6. Máslo vložte do kuličky mletého masa a vytvořte placičku. Namočíme je nejprve do mouky, pak do rozšlehaného vejce a strouhanky. Krok s vejcem a strouhankou je třeba opakovat dvakrát.
  7. Poté je osmažíme na pánvi dozlatova. Poté je položíme na plech vyložený pečicím pergamenem a vložíme na 10 minut do trouby.
  8. Uvařené brambory rozmačkejte a přidejte máslo a smetanu.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život