Chuť řízků vás jistě potěší.
Řízek po kyjevsku je klasickým ukrajinským pokrmem. Kombinuje jemné maso s bohatou máslovou chutí a snadno se stane hlavním jídlem každého oběda nebo večeře. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál ukrajinského šéfkuchaře Ivana Janjuka na YouTube.
Recept na řízky na kyjevský způsob s brambory
Ingredience: 1:
- kopr – 30 g
- máslo – 250 g
- česnek – 3 stroužky
- sůl pepř – podle chuti
- rostlinný olej – 1 litr
- mleté kuřecí maso – 600 g
- vejce – 3 ks
- strouhanka – 200 g
- mouka – 50 g
- brambory – 300 g
- smetana – 50 g
Příprava
- Nejprve nasekejte kopr. V míse přidejte ke kopru 200 g másla, utřený česnek, koření a důkladně promíchejte.
- Hmotu položte na potravinovou fólii a zabalte jako na fotografii. Vložte na 15 min do mrazničky.
- Šťavnaté řízky na kyjevský způsob: recept, který se vždy povedePříprava řízků na kyjevský způsob (foto: záběr z videa)
- Oloupejte brambory a dejte je vařit. Do pánve nalijte 1 litr oleje, který se zahřeje. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Do mletého masa přidejte koření a promíchejte. Namočte si ruce do vody a z mletého masa vytvarujte 4 kuličky. Mražené máslo nakrájejte na malé kousky.
- Máslo vložte do kuličky mletého masa a vytvořte placičku. Namočíme je nejprve do mouky, pak do rozšlehaného vejce a strouhanky. Krok s vejcem a strouhankou je třeba opakovat dvakrát.
- Poté je osmažíme na pánvi dozlatova. Poté je položíme na plech vyložený pečicím pergamenem a vložíme na 10 minut do trouby.
- Uvařené brambory rozmačkejte a přidejte máslo a smetanu.
