Foto: z otevřených zdrojů
Stačí pár jednoduchých ingrediencí a můžete si připravit měkké tvarohové koláče z přírodního tvarohu bez zbytečných přísad a konzervantů.
Domácí tvarohové koláče s polevou jsou nejen chutným dezertem, ale také zdravou alternativou k pochoutkám zakoupeným v obchodě. Stačí pár jednoduchých ingrediencí a můžete si připravit jemné tvarohové koláčky z přírodního tvarohu bez zbytečných přísad a konzervantů. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogerky Alex Mil.
Recept na domácí tvarohové koláčky s polevou
Ingredience na porci 9 kusů:
- tvaroh (9 %) – 700 g
- moučkový cukr – 100 g
- máslo (82 %) – 100 g
- vanilkový cukr – 20 g
- rozmačkané borůvky nebo jiné bobulovité ovoce – 100 g
- cukr – 40 g
- kukuřičný škrob – 8 g
- mléčná čokoláda – 200 g
- rostlinný olej – 40 g
- ořechy – 30 g
Celková doba vaření: 2-3 hodiny.
Vaření
- Vezměte tvaroh, prášek do pečiva, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a rozšlehejte mixérem na homogenní hmotu bez hrudek.
- K čerstvým nebo mraženým bobulím přidáme cukr a vyšleháme na pyré. Přidáme škrob a za stálého míchání postavíme na oheň a přivedeme k zhoustnutí. Nakonec zcela vychladíme.
- Pomocí varného sáčku vložte do formy polovinu tvarohové směsi, poté náplň a navrch druhou polovinu tvarohové směsi. Vše uhlaďte a vytvarujte tvarohové koláčky.
- Pokud takovou formu nemáte, můžete vše udělat v potravinářské fólii. Vložte na 1 hodinu do mrazáku, dokud nezmrznou. K čokoládě přidejte máslo a v dávkách po 20 sekundách čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě. Vyjměte a neustále míchejte.
- Poté do čokolády přidejte nasekané ořechy a promíchejte. Tvarohové koláčky navlékneme na špejli a polijeme čokoládou. Dáme na 10 minut do lednice a máme hotovo.
