Podle kuchařky je tento salát něco mezi zálivkou a sleďem pod kožichem.
Takový salát z červené řepy jste ještě nikdy neochutnali. Vždyť chutná jako zálivka i jako sleď pod kožichem. Připravuje se velmi rychle. TSN.ua připravila recept na salát od kuchařky Olgy Rjabenko.
Recept
Složení:
- 4 červené řepy
- 4 vejce
- 4 nakládané okurky
- 200 g filé ze sledě
- 1 lžička hořčičného semínka
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 polévková lžíce majonézy
- bylinky
- sůl, pepř
Příprava
- Uvařte červenou řepu a vejce.
- Řepu nastrouhejte na velkém struhadle. Vejce, okurky a sledě nakrájejte na kostičky.
- Přidejte nasekanou zelenou cibulku a další bylinky.
- Na salátovou zálivku smíchejte hořčici, zakysanou smetanu a majonézu. Zálivku na salát osolíme, opepříme a dobře promícháme.
