Zapomeňte na „Sledě pod kožichem“: tento salát z červené řepy si vás získá od první lžíce.

Podle kuchařky je tento salát něco mezi zálivkou a sleďem pod kožichem.

Takový salát z červené řepy jste ještě nikdy neochutnali. Vždyť chutná jako zálivka i jako sleď pod kožichem. Připravuje se velmi rychle. TSN.ua připravila recept na salát od kuchařky Olgy Rjabenko.

Recept

Složení:

  • 4 červené řepy
  • 4 vejce
  • 4 nakládané okurky
  • 200 g filé ze sledě
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce majonézy
  • bylinky
  • sůl, pepř

Příprava

  1. Uvařte červenou řepu a vejce.
  2. Řepu nastrouhejte na velkém struhadle. Vejce, okurky a sledě nakrájejte na kostičky.
  3. Přidejte nasekanou zelenou cibulku a další bylinky.
  4. Na salátovou zálivku smíchejte hořčici, zakysanou smetanu a majonézu. Zálivku na salát osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život