Vyžaduje minimum ingrediencí a výsledek všechny překvapí.
Lahodný jablečný koláč připravíte za pouhých 10 minut. Navíc budete potřebovat minimum ingrediencí a výsledek každého překvapí. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube známé kuchařky a foodblogerky Lilie Zvit.
Domácí koláč s jablky: rychlý recept
Ingredience na formu o průměru 24 cm:
- mouka – 250 g
- kvásek – 7 g
- vejce – 2 ks
- cukr – 150 g
- vanilkový cukr – 10 g
- máslo – 60 g
- kakao – 15 g
- mléko – 260 ml
- kůra z jednoho citronu
- jablka – 4 ks
- máslo – 1 lžička (na vymazání formy)
- skořice -1 lžička
Příprava tohoto koláče zabere celkem 10 minut a pečení další 1 hodinu.
Příprava
- V míse smíchejte vejce, cukr, vanilkový cukr a vše promíchejte. Poté přidejte mléko. Odděleně smíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. Směs po částech přidávejte k vaječné směsi a vypracujte těsto.
- Na závěr přidejte citronovou kůru. Oloupejte a nakrájejte jablka na malé kousky a přidejte je do těsta.
- Formu na pečení vyložte pergamenem a vložte do ní těsto. Poklademe plátky jablek a posypeme skořicí podle obrázku.
- Pečeme při 180 stupních asi 1 hodinu.
