Šéfkuchař jmenuje jednu ingredienci, která změní smažená vejce k lepšímu

Chuť smažených vajec nezávisí na oleji a másle, ale na jedné speciální kořenící přísadě.

I když jsou smažená vejce klasickým pokrmem, který zná každý, vždy si můžete rozšířit obzory. Existuje nekonečné množství ingrediencí, které lze do vajec použít, a dodat jim tak pokaždé novou chuť.

Publikace Express zjistila od šéfkuchařky Rebeccy z The Practical Kitchen, jaký je „nejlepší způsob“, jak připravit lahodná míchaná vajíčka. Podle jejího názoru by se měl pokrm ochutit paprikou rozpuštěnou v oleji ještě předtím, než se vejce dostanou na pánev.

Šéfkuchařka říká, že namísto rozklepnutí vajíčka na pánev a jeho následného ochucení solí a pepřem je třeba na pánvi nejprve osmažit sůl, pepř a papriku a teprve poté přidat vajíčko. Pražení pomáhá zvýraznit skryté chutě koření.

Jak smažit míchaná vejce

Nejprve na malé nepřilnavé pánvi na mírném ohni rozehřejte olej. Když se olej začne třpytit, přidejte na pánev sůl, pepř a papriku. Promíchejte, aby se přísady rozprostřely po celé pánvi. Poté rozklepněte vejce přímo do pánve, přesně tam, kde se olej a koření spojily. Přímo na žloutek přidejte špetku soli a ještě trochu pepře.

Když bílek zprůsvitní (asi po 30 sekundách), jemně kývejte pánví ze strany na stranu, aby vejce vklouzlo do pánve. Poté pánev jemně nakloněte dopředu, aby vejce s olejem sklouzlo do oblouku pánve a olej lehce pokryl horní část vejce tak, aby byl povrch vejce propečený, nebo vejce polijte lžící oleje.

Do pánve přidejte trochu vody a ihned ji přikryjte pokličkou, aby se povrch vejce zapařil. Snižte teplotu na minimum. Nastavte časovač na tři až pět minut a pravidelně kontrolujte, zda se vejce nepřichytává ke dnu nebo zda není převařené. V případě potřeby upravte teplotu nebo přidejte několik dalších lžic vody.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život