Nevařte brambory v obyčejné vodě: přidejte voňavé koření a pokrm bude jako v restauraci.

Foto: z otevřených zdrojů

Tato tajná přísada promění obyčejné vařené brambory v opravdové kulinářské dílo s hlubokou chutí a intenzivní vůní.

Většina hostitelek vaří brambory jednoduše v osolené vodě, aniž by si uvědomila, že tak hlízy ztrácejí část své chuti a vůně. Profesionální kuchaři však vědí, že se vyplatí přidat jedno koření a brambory získají bohatou chuť a neuvěřitelné aroma. A není to bobkový list ani černý pepř, ale rafinovanější koření.

Co přidat do vody při vaření brambor, aby byl pokrm lahodný a znamenitý.

Tajným kořením je uzená paprika, která dokáže zázraky. Dodá pokrmu jemnou kouřovou vůni se sladkým nádechem, lákavou barvu a bohatou chuť.

Jak správně vařit brambory s uzenou paprikou

  • Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké kousky.
  • Zalijte je studenou vodou a osolte.
  • Přidejte půl lžičky uzené papriky na litr vody.
  • V případě potřeby přidejte špetku sušeného česneku a kurkumu pro zlatavou barvu.
  • Vařte do měkka na středním ohni bez pokličky.

Pokud chcete, aby byly vařené brambory ještě intenzivnější, nechte je po scezení vody 3 minuty pod pokličkou, aby se koření plně rozvinulo. A pak můžete pokrm posypat sušeným koprem a parmazánem pro krémovou chuť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život