Foto: z otevřených zdrojů
Tato tajná přísada promění obyčejné vařené brambory v opravdové kulinářské dílo s hlubokou chutí a intenzivní vůní.
Většina hostitelek vaří brambory jednoduše v osolené vodě, aniž by si uvědomila, že tak hlízy ztrácejí část své chuti a vůně. Profesionální kuchaři však vědí, že se vyplatí přidat jedno koření a brambory získají bohatou chuť a neuvěřitelné aroma. A není to bobkový list ani černý pepř, ale rafinovanější koření.
Co přidat do vody při vaření brambor, aby byl pokrm lahodný a znamenitý.
Tajným kořením je uzená paprika, která dokáže zázraky. Dodá pokrmu jemnou kouřovou vůni se sladkým nádechem, lákavou barvu a bohatou chuť.
Jak správně vařit brambory s uzenou paprikou
- Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké kousky.
- Zalijte je studenou vodou a osolte.
- Přidejte půl lžičky uzené papriky na litr vody.
- V případě potřeby přidejte špetku sušeného česneku a kurkumu pro zlatavou barvu.
- Vařte do měkka na středním ohni bez pokličky.
Pokud chcete, aby byly vařené brambory ještě intenzivnější, nechte je po scezení vody 3 minuty pod pokličkou, aby se koření plně rozvinulo. A pak můžete pokrm posypat sušeným koprem a parmazánem pro krémovou chuť.
