Sušenky s tvarohem a jablky: velmi jednoduchý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Sušenky se připravují na rostlinném oleji bez použití vajec a na povrchu jsou křupavé a uvnitř měkké.

Měkké tvarohové těsto, kousky šťavnatých jablek a voňavá krusta z cukru a skořice – tento dezert nenechá nikoho lhostejným.

Sušenky se připravují na rostlinném oleji, bez použití vajec a na povrchu jsou křupavé a uvnitř měkké.

Recept

Složení:

  • pšeničná mouka 230 g
  • tvaroh 200 g
  • kuřecí vejce 1 ks.
  • cukr 90 g
  • kvásek 1 lžička.
  • rostlinný olej 6 polévkových lžic
  • špetka soli
  • jablka 3 ks.
  • cukr a skořice na posypání

Příprava:

  1. Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky.
  2. Smíchejte cukr se skořicí.
  3. Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukr, sůl, přilijeme rostlinný olej, promícháme a přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, promícháme, přidáme jablka a opět dobře promícháme.
  4. Z těsta vytvarujeme lehkým stlačením rukou kuličky, které namáčíme do směsi cukru a skořice a klademe je na plech vyložený pečicím pergamenem s rozestupy.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25-30 minut dozlatova.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život