Foto: z otevřených zdrojů
Sušenky se připravují na rostlinném oleji bez použití vajec a na povrchu jsou křupavé a uvnitř měkké.
Měkké tvarohové těsto, kousky šťavnatých jablek a voňavá krusta z cukru a skořice – tento dezert nenechá nikoho lhostejným.
Sušenky se připravují na rostlinném oleji, bez použití vajec a na povrchu jsou křupavé a uvnitř měkké.
Recept
Složení:
- pšeničná mouka 230 g
- tvaroh 200 g
- kuřecí vejce 1 ks.
- cukr 90 g
- kvásek 1 lžička.
- rostlinný olej 6 polévkových lžic
- špetka soli
- jablka 3 ks.
- cukr a skořice na posypání
Příprava:
- Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky.
- Smíchejte cukr se skořicí.
- Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukr, sůl, přilijeme rostlinný olej, promícháme a přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, promícháme, přidáme jablka a opět dobře promícháme.
- Z těsta vytvarujeme lehkým stlačením rukou kuličky, které namáčíme do směsi cukru a skořice a klademe je na plech vyložený pečicím pergamenem s rozestupy.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25-30 minut dozlatova.
