Tyto papriky vypadají na slavnostním stole velmi efektně.
Pečené papriky s omáčkou z česneku, hořčice, petrželky, olivového oleje a sýru feta jsou snadným a chutným studeným předkrmem.
Skvěle se hodí k masovým pokrmům, s křupavou bagetou nebo ciabattou. Na slavnostní tabuli vypadají takové papriky velmi efektně.
Recept
Složení:
- červená sladká paprika 4 ks
- sýr feta 150 g
- česnek 2 stroužky
- sójová omáčka 2 polévkové lžíce.
- hořčičné semínko 1 lžička.
- olivový olej 2 polévkové lžíce.
- petržel
Příprava:
- Papriky omyjte, osušte papírovou utěrkou a položte na plech vyložený pergamenem.
- Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nezčerná a nezuhelnatí, 15-20 minut. Vložte do mísy a přikryjte potravinovou fólií, dokud nevychladnou, poté odstraňte slupky, vyjměte stopky, semínka a nakrájejte na proužky.
- Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
- Petrželku opláchněte a nasekejte.
- Sýr feta rozlámejte na kousky.
- Na omáčku smíchejte česnek, sójovou omáčku, hořčici, olivový olej, petrželku a promíchejte. Přidejte pečené papriky, znovu promíchejte a posypte sýrem feta.