Předkrm z paprik a fety: dokonalý recept na velkolepý pokrm

Tyto papriky vypadají na slavnostním stole velmi efektně.

Pečené papriky s omáčkou z česneku, hořčice, petrželky, olivového oleje a sýru feta jsou snadným a chutným studeným předkrmem.

Skvěle se hodí k masovým pokrmům, s křupavou bagetou nebo ciabattou. Na slavnostní tabuli vypadají takové papriky velmi efektně.

Recept

Složení:

  • červená sladká paprika 4 ks
  • sýr feta 150 g
  • česnek 2 stroužky
  • sójová omáčka 2 polévkové lžíce.
  • hořčičné semínko 1 lžička.
  • olivový olej 2 polévkové lžíce.
  • petržel

Příprava:

  1. Papriky omyjte, osušte papírovou utěrkou a položte na plech vyložený pergamenem.
  2. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nezčerná a nezuhelnatí, 15-20 minut. Vložte do mísy a přikryjte potravinovou fólií, dokud nevychladnou, poté odstraňte slupky, vyjměte stopky, semínka a nakrájejte na proužky.
  3. Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
  4. Petrželku opláchněte a nasekejte.
  5. Sýr feta rozlámejte na kousky.
  6. Na omáčku smíchejte česnek, sójovou omáčku, hořčici, olivový olej, petrželku a promíchejte. Přidejte pečené papriky, znovu promíchejte a posypte sýrem feta.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život