Foto: z otevřených zdrojů
Lahodná nudlová polévka bude ještě lahodnější s jedním kořením.
Chutná polévka s kuřecím masem na podzim skvěle zahřeje a rychle nasytí početnou rodinu. Kuřecí řízky nasytí vývar vitamíny a jedinečnou chutí. Přestože recept zná každý, existují způsoby, jak ji udělat ještě chutnější.
Tip na zlepšení chuti a vůně pokrmu zveřejnil web Express, který cituje kulinářskou expertku Christinu Manian. Pro obohacení polévky a dodání příjemné barvy radí kuchařka přidat kurkumu. Díky ní získá vývar jedinečnou, lehce pižmovou chuť a úžasný zlatavý odstín. Příjemný bonus – koření je velmi zdravé.
Klasická kuřecí polévka s tajným kořením
Složení: 1:
- jeden kuřecí řízek;
- dvě brambory;
- jedna mrkev;
- jedna cibule;
- lžíce slunečnicového oleje;
- devadesát gramů těstovin;
- bobkový list;
- půl lžičky kurkumy;
- sůl, pepř a další koření podle vlastní chuti.
Příprava:
- Kuře vařte asi hodinu, dokud není měkké. Pro získání aromatického vývaru můžete vzít části masa s kostí a kůží. Asi 25 minut před koncem vaření přidejte na kostičky nakrájené brambory a bobkový list.
- Mrkev nakrájejte na půlkolečka, cibuli na malé kostičky. Zeleninu vložte do pánve s rozpáleným olejem. Smažte 3-4 minuty, ale předtím přidejte kurkumu. Odborník vysvětluje, že zahřátím koření se „rozpustí“ jeho chuť a jednoduchá kuřecí polévka se promění v luxusní pokrm. Množství kurkumy můžete zvýšit, pokud chcete mít jídlo pikantnější.
- Když jsou brambory napůl uvařené, přidejte do vývaru pečeni a zeleninu. Poté přidejte vermikelly. Osolte, opepřete a dochuťte. Vařte dalších 7-10 minut a vyjměte „bobkový list“. Doporučujeme nechat pokrm chvíli pod pokličkou, aby se rozvoněl.
Kuřecí nudlovou polévku podávejte s nakrájenou zeleninou a strouhankou. Budete překvapeni, jak je chutná.