Tajemství rychlého boršče v zimě: recept na babiččin dresink s fazolemi a zelím

Nevyžaduje mnoho času a úsilí.

Příprava dresinku na boršč na zimu je snadná a jednoduchá. Nevyžaduje mnoho času a úsilí. RBC-Ukrajina sdílí recept krok za krokem s odkazem na příspěvek kuchařky Jane Lubowitzové na Facebooku.

Recept

Složení:

  • Zelenina: rajčata (1 kg), mrkev (1 kg), červená řepa (3 kg), zelí (2 kg), cibule (1 kg), paprika (0,5 kg).
  • Fazole: 2 šálky (suché).
  • Na marinádu: 9% ocet (100 ml), cukr (250 g), sůl (2-3 lžíce).

Příprava: Vezměte do rukou nálev z marinády, kterou připravíte v lednici:

  1. Suché fazole namočte na 8 hodin a pak je uvařte do poloměkka.
  2. Rajčata, cibuli a papriku nakrájejte nadrobno. Nastrouhejte mrkev a červenou řepu. Zelí nakrájejte najemno.
  3. Všechnu nakrájenou zeleninu a fazole dejte do velkého hrnce. Přidejte cukr a sůl. Dobře promíchejte.
  4. Směs přiveďte k varu a vařte 30 minut na mírném ohni za častého míchání, aby se neslepila. Zelenina pustí hodně šťávy.
  5. Přidejte ocet a vařte další 3 minuty.
  6. Horký dresink nalijte do sterilizovaných sklenic a pevně uzavřete. Sklenice otočte dnem vzhůru, přikryjte dekou a nechte zcela vychladnout.

V chladném období, kdy není čas na dlouhou přípravu, stačí uvařit vývar, přidat nakrájené brambory a pak – několik lžic této zálivky.

Váš boršč je hotový – velmi červený, sytý, s jedinečnou domácí chutí.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život