Nevyžaduje mnoho času a úsilí.
Příprava dresinku na boršč na zimu je snadná a jednoduchá. Nevyžaduje mnoho času a úsilí. RBC-Ukrajina sdílí recept krok za krokem s odkazem na příspěvek kuchařky Jane Lubowitzové na Facebooku.
Recept
Složení:
- Zelenina: rajčata (1 kg), mrkev (1 kg), červená řepa (3 kg), zelí (2 kg), cibule (1 kg), paprika (0,5 kg).
- Fazole: 2 šálky (suché).
- Na marinádu: 9% ocet (100 ml), cukr (250 g), sůl (2-3 lžíce).
Příprava: Vezměte do rukou nálev z marinády, kterou připravíte v lednici:
- Suché fazole namočte na 8 hodin a pak je uvařte do poloměkka.
- Rajčata, cibuli a papriku nakrájejte nadrobno. Nastrouhejte mrkev a červenou řepu. Zelí nakrájejte najemno.
- Všechnu nakrájenou zeleninu a fazole dejte do velkého hrnce. Přidejte cukr a sůl. Dobře promíchejte.
- Směs přiveďte k varu a vařte 30 minut na mírném ohni za častého míchání, aby se neslepila. Zelenina pustí hodně šťávy.
- Přidejte ocet a vařte další 3 minuty.
- Horký dresink nalijte do sterilizovaných sklenic a pevně uzavřete. Sklenice otočte dnem vzhůru, přikryjte dekou a nechte zcela vychladnout.
V chladném období, kdy není čas na dlouhou přípravu, stačí uvařit vývar, přidat nakrájené brambory a pak – několik lžic této zálivky.
Váš boršč je hotový – velmi červený, sytý, s jedinečnou domácí chutí.