Proč přidávat chléb při vaření červené řepy – kuchařské tajemství

Při tepelné úpravě červená řepa vydává štiplavý zápach, který se rychle šíří po celém domě, ale tomu lze předejít.

Vařená červená řepa je poměrně běžnou přísadou. Její příprava není složitá, ale i zde zkušení kuchaři vymysleli několik triků.

Uvařit červenou řepu není nic těžkého: vložte ji do hrnce, zalijte vodou, postavte na oheň a chvíli počkejte. Ale zkušení kuchaři radí i při tomto postupu používat zajímavé triky.

Během tepelné úpravy řepa vydává štiplavý zápach, který se rychle šíří po celém domě. A ani digestoř vás tohoto aroma vždy nezbaví. Pokud však během vaření řepy vhodíte do vody chlebovou kůrku, zápach se neobjeví.

Do vody můžete také přidat malé množství octa: postačí ½ čajové lžičky. Díky kyselé složce řepa neztratí dobrou barvu. Pokud však nechcete použít octovou přísadu, nasypte do vody trochu cukru – 1 čajovou lžičku. Dosáhnete tak podobného efektu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život