Foto: z otevřených zdrojů
Připravte hned dvojitou dávku, protože salát je křehký, lehce pikantní, s pikantní česnekovou chutí.
Zvláštností přípravy zeleného rajčatového salátu je, že se nemusí vařit a svinovat s pokličkami. Připravte si hned dvojnásobnou porci, protože salát je pak křehký, mírně pikantní, s pikantní česnekovou chutí.
Za tímto účelem nakrájejte zeleninu, naaranžujte ji do sklenice a pošlete do lednice nebo do sklepa. Takový salát lze skladovat déle než tři měsíce.
Recept
Složení:
- zelená rajčata 1,2 kg
- pálivá chilli paprička ¼ ks.
- česnek 6-7 stroužků
- čerstvá petržel 1 svazek
- 9% stolní ocet 3 polévkové lžíce.
- rostlinný olej 3 polévkové lžíce.
- cukr 2 polévkové lžíce.
- sůl 1 polévková lžíce.
Příprava:
- Rajčata omyjte, odřízněte stopky a nakrájejte na malé plátky.
- Petrželku omyjte a nasekejte.
- Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
- Nakrájejte feferonku na kousky.
- Rajčata vložte do mísy, přidejte pálivou papriku, česnek, petrželku, cukr, sůl, promíchejte, zalijte octem, rostlinným olejem a znovu dobře promíchejte.
- Vložíme do skleněné nádoby, přikryjeme víčkem a pošleme na 24 hodin do lednice, poté podáváme.