Zelený rajčatový salát: neobvyklý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Připravte hned dvojitou dávku, protože salát je křehký, lehce pikantní, s pikantní česnekovou chutí.

Zvláštností přípravy zeleného rajčatového salátu je, že se nemusí vařit a svinovat s pokličkami. Připravte si hned dvojnásobnou porci, protože salát je pak křehký, mírně pikantní, s pikantní česnekovou chutí.

Za tímto účelem nakrájejte zeleninu, naaranžujte ji do sklenice a pošlete do lednice nebo do sklepa. Takový salát lze skladovat déle než tři měsíce.

Recept

Složení:

  • zelená rajčata 1,2 kg
  • pálivá chilli paprička ¼ ks.
  • česnek 6-7 stroužků
  • čerstvá petržel 1 svazek
  • 9% stolní ocet 3 polévkové lžíce.
  • rostlinný olej 3 polévkové lžíce.
  • cukr 2 polévkové lžíce.
  • sůl 1 polévková lžíce.

Příprava:

  1. Rajčata omyjte, odřízněte stopky a nakrájejte na malé plátky.
  2. Petrželku omyjte a nasekejte.
  3. Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
  4. Nakrájejte feferonku na kousky.
  5. Rajčata vložte do mísy, přidejte pálivou papriku, česnek, petrželku, cukr, sůl, promíchejte, zalijte octem, rostlinným olejem a znovu dobře promíchejte.
  6. Vložíme do skleněné nádoby, přikryjeme víčkem a pošleme na 24 hodin do lednice, poté podáváme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život