Recept na bramborový koláč: nový recept bez dalších kalorií

Foto: z otevřených zdrojů

Pečením v troubě je pokrm křehký, chutný a méně kalorický.

Chutný bramborový koláč lze připravit bez smažení a bez velkého množství oleje. Díky pečení v troubě je pokrm křehký, voňavý a méně kalorický, přičemž si zachovává bohatou domácí chuť. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube foodblogerky Kateryny Tarasenko.

Recept

Složení:

  • droždí – 8 g (suché 4 g)
  • mléko – 140 ml
  • voda – 140 ml
  • cukr – 1 lžička
  • pšeničná mouka – 400 g
  • máslo – 1 polévková lžíce
  • sůl – 8 g

Na nádivku:

  • brambory – 600 g
  • sůl, pepř – podle chuti
  • mléko – 100 ml
  • sýr – 200 g
  • bylinky

Příprava

  1. Do mísy přidejte mléko, vodu, sůl, cukr a droždí a vše promíchejte. Poté přidáme mouku a vypracujeme těsto. Poté přilijte máslo, přidejte sůl a vše vmíchejte do těsta.
  2. Těsto nechte 50 minut při pokojové teplotě „vykynout“. Uvařte brambory, zalijte je mlékem a rozmačkejte je na kaši.
  3. Nastrouhejte sýr a přidejte ho do vychladlých brambor. Těsto rozdělíme na dva díly, každý díl rozválíme a přidáme náplň. Těsto sepněte, aby se náplň skryla.
  4. Poté těsto s náplní opatrně srolujte, aby se netrhalo.
  5. Pečeme při teplotě 220 °C po dobu 15 minut. Nakonec horký koláč potřete máslem na povrchu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život