Foto: z otevřených zdrojů
Pečením v troubě je pokrm křehký, chutný a méně kalorický.
Chutný bramborový koláč lze připravit bez smažení a bez velkého množství oleje. Díky pečení v troubě je pokrm křehký, voňavý a méně kalorický, přičemž si zachovává bohatou domácí chuť. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube foodblogerky Kateryny Tarasenko.
Recept
Složení:
- droždí – 8 g (suché 4 g)
- mléko – 140 ml
- voda – 140 ml
- cukr – 1 lžička
- pšeničná mouka – 400 g
- máslo – 1 polévková lžíce
- sůl – 8 g
Na nádivku:
- brambory – 600 g
- sůl, pepř – podle chuti
- mléko – 100 ml
- sýr – 200 g
- bylinky
Příprava
- Do mísy přidejte mléko, vodu, sůl, cukr a droždí a vše promíchejte. Poté přidáme mouku a vypracujeme těsto. Poté přilijte máslo, přidejte sůl a vše vmíchejte do těsta.
- Těsto nechte 50 minut při pokojové teplotě „vykynout“. Uvařte brambory, zalijte je mlékem a rozmačkejte je na kaši.
- Nastrouhejte sýr a přidejte ho do vychladlých brambor. Těsto rozdělíme na dva díly, každý díl rozválíme a přidáme náplň. Těsto sepněte, aby se náplň skryla.
- Poté těsto s náplní opatrně srolujte, aby se netrhalo.
- Pečeme při teplotě 220 °C po dobu 15 minut. Nakonec horký koláč potřete máslem na povrchu.