Plněné lilky: klasický recept

Připravte si jednoduchý a zdravý pokrm – plněné lilky.

Chuť tohoto pokrmu vám určitě zachutná! Z lilků vytvořte lodičky, naplňte je mletým masem s rajčaty, bylinkami a česnekem, posypte sýrem a zapečte v troubě.

Recept

Složení:

  • lilky 2 ks
  • mleté vepřové maso 400 g
  • tvrdý sýr 100 g
  • rajčata 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • petržel
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • rostlinný olej

Příprava:

  1. Lilky omyjte, osušte papírovou utěrkou, rozkrojte podélně na poloviny a opatrně vyjměte část dužiny, aby se z nich staly lodičky.
  2. Dužinu lilku nakrájejte nadrobno.
  3. Petrželku opláchněte a nasekejte nadrobno.
  4. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  5. Rajčata nakrájejte na malé kostičky.
  6. Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
  7. Na mleté maso smíchejte v míse dužinu lilku, mleté maso, rajčata, bylinky, česnek, pepř, sůl a promíchejte.
  8. Lilkové klínky lehce osolte, potřete je rostlinným olejem zvenku i zevnitř, naplňte je mletým masem a vložte je do zapékací misky vyložené pergamenem.
  9. Zapečte v troubě předehřáté na 180 stupňů, poté vyjměte z trouby, posypte sýrem a pošlete zpět do trouby na dalších pět minut.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život