Připravte si jednoduchý a zdravý pokrm – plněné lilky.
Chuť tohoto pokrmu vám určitě zachutná! Z lilků vytvořte lodičky, naplňte je mletým masem s rajčaty, bylinkami a česnekem, posypte sýrem a zapečte v troubě.
Recept
Složení:
- lilky 2 ks
- mleté vepřové maso 400 g
- tvrdý sýr 100 g
- rajčata 2 ks
- česnek 2 stroužky
- petržel
- mletý černý pepř
- sůl
- rostlinný olej
Příprava:
- Lilky omyjte, osušte papírovou utěrkou, rozkrojte podélně na poloviny a opatrně vyjměte část dužiny, aby se z nich staly lodičky.
- Dužinu lilku nakrájejte nadrobno.
- Petrželku opláchněte a nasekejte nadrobno.
- Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Rajčata nakrájejte na malé kostičky.
- Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
- Na mleté maso smíchejte v míse dužinu lilku, mleté maso, rajčata, bylinky, česnek, pepř, sůl a promíchejte.
- Lilkové klínky lehce osolte, potřete je rostlinným olejem zvenku i zevnitř, naplňte je mletým masem a vložte je do zapékací misky vyložené pergamenem.
- Zapečte v troubě předehřáté na 180 stupňů, poté vyjměte z trouby, posypte sýrem a pošlete zpět do trouby na dalších pět minut.