Nikdy nevařte toto maso v multifunkčním vařiči, pokud nechcete poznat chuť lítosti.

Foto: z veřejných zdrojů

Je třeba poznamenat, že kvalitní maso je třeba tepelně upravovat jinak.

Multicooker je dar z nebes, pokud nemáte na vaření dostatek času, ale nezvládne všechno. Některé potraviny nejsou pro tento způsob vaření vhodné. The Takeout se zeptal šéfkuchaře Duggana Lynna, které maso by se v multicookeru nikdy nemělo vařit, abyste se vyhnuli zklamání.

Co byste v multicookeru nikdy neměli vařit

Podle něj je při použití pomalého vaření při nízké teplotě nejlepší odložit kvalitní kusy masa stranou.

„Pomalé vaření není vhodné pro takové kusy masa, jako je ribeye, striploin, svíčková nebo tenderloin, protože je může vysušit,“ řekl šéfkuchař.

Jedním z hlavních lákadel kvalitního masa je křehká a šťavnatá struktura a multicooker vám toho neumožní dosáhnout.

„Tyto kusy masa je nejlepší připravovat při vysoké teplotě, aby se maso rychle opeklo a uzavřelo v sobě šťávu, čímž vznikne křehký a chuťově výrazný pokrm. Křehké kusy hovězího masa prvotřídní kvality připravuji raději na horní desce sporáku nebo na grilu,“ říká Lynn.

Jaké maso je nejlepší dát do multicookeru?

„Nejlepšími kusy masa pro pomalé vaření jsou plec a žebra. Do multicookeru rád používám hovězí plec, protože je to univerzální a chuťově výrazný kus hovězího masa, který nestojí moc peněz,“ vysvětlil odborník.

Přesto byste se však měli vyvarovat přílišného vysušení masa. Aby hovězí maso zůstalo během šťavnaté, je velmi důležité vybírat kousky s velkým množstvím tuku.

„Při nákupu hovězí plece byste měli věnovat pozornost obsahu tuku. Tento tuk se během vaření rozpustí a dodá hovězímu masu chuť a šťavnatost,“ říká Lynn.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život