Lvovský tvarohový koláč na čokoládovém těstě: klasický recept

Kombinace vzdušné tvarohové náplně s bohatým čokoládovým koláčem vytváří harmonii chutí.

Křehký a voňavý klasický tvarohový koláč na čokoládovém těstě zůstává oblíbeným dezertem pro rodinné dovolené a příjemné večery. Kombinace vzdušné tvarohové náplně s bohatým čokoládovým korpusem vytváří harmonii chutí. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube známé kuchařky a foodblogerky Lilie Zvit.

Lvovský tvarohový koláč: snadný recept

Ingredience

Na čokoládový dort budete potřebovat:

  • vejce -1 ks.
  • cukr – 60 g
  • máslo – 90 g
  • jedlá soda – 1 lžička
  • ocet – 1 lžička
  • kakao – 10 g
  • mouka – 200 g

na tvarohovou vrstvu:

  • tvaroh – 500 g
  • zakysaná smetana – 100 g
  • vejce – 2 ks
  • cukr – 60 g
  • vanilkový cukr – 5 g
  • sultánky – 40 g
  • kůra z jednoho citronu

Příprava:

  1. Na těsto smíchejte vejce s cukrem a důkladně promíchejte. Poté se soda „uhasí“ octem a přidá se k vejcím spolu s rozpuštěným máslem a kakaem. Nakonec přidáme mouku a uhněteme těsto.
  2. Těsto rozdělíme na dva díly – jeden dáme do lednice a druhý do mrazáku.
  3. Na náplň přidejte do mísy zakysanou smetanu a rozšlehejte ji mixérem. Odděleně smíchejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem a míchejte, aby se rozpustily.
  4. Tuto směs přidejte k tvarohové směsi a opět vyšlehejte mixérem. Nastrouhejte citronovou kůru a přisypte sultánky. Těsto z lednice vložíme na dno formy a zalijeme tvarohovou směsí.
  5. Navrch rozetřete těsto z mrazáku, aby vznikla kůrka. Pečeme při 180 stupních přibližně 1 hodinu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život