Kombinace vzdušné tvarohové náplně s bohatým čokoládovým koláčem vytváří harmonii chutí.
Křehký a voňavý klasický tvarohový koláč na čokoládovém těstě zůstává oblíbeným dezertem pro rodinné dovolené a příjemné večery. Kombinace vzdušné tvarohové náplně s bohatým čokoládovým korpusem vytváří harmonii chutí. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube známé kuchařky a foodblogerky Lilie Zvit.
Lvovský tvarohový koláč: snadný recept
Ingredience
Na čokoládový dort budete potřebovat:
- vejce -1 ks.
- cukr – 60 g
- máslo – 90 g
- jedlá soda – 1 lžička
- ocet – 1 lžička
- kakao – 10 g
- mouka – 200 g
na tvarohovou vrstvu:
- tvaroh – 500 g
- zakysaná smetana – 100 g
- vejce – 2 ks
- cukr – 60 g
- vanilkový cukr – 5 g
- sultánky – 40 g
- kůra z jednoho citronu
Příprava:
- Na těsto smíchejte vejce s cukrem a důkladně promíchejte. Poté se soda „uhasí“ octem a přidá se k vejcím spolu s rozpuštěným máslem a kakaem. Nakonec přidáme mouku a uhněteme těsto.
- Těsto rozdělíme na dva díly – jeden dáme do lednice a druhý do mrazáku.
- Na náplň přidejte do mísy zakysanou smetanu a rozšlehejte ji mixérem. Odděleně smíchejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem a míchejte, aby se rozpustily.
- Tuto směs přidejte k tvarohové směsi a opět vyšlehejte mixérem. Nastrouhejte citronovou kůru a přisypte sultánky. Těsto z lednice vložíme na dno formy a zalijeme tvarohovou směsí.
- Navrch rozetřete těsto z mrazáku, aby vznikla kůrka. Pečeme při 180 stupních přibližně 1 hodinu.