Foto: z veřejných zdrojů
Každý má na tento první chod svůj osvědčený recept, ale základ je vždy stejný: maso s kostí, zelenina a oblíbené koření.
Chcete, aby kuřecí vývar chutnal lépe? Přidejte do svého oblíbeného nálevu dvě nečekané ingredience, které důmyslně zvýší jeho chuť a výživovou hodnotu. Co přesně přidat do prvního pokrmu, vám poradí Onet.
Jaké je tajemství chutného vývaru.
Každý má na tento první pokrm svůj osvědčený recept, ale základ je vždy stejný: maso s kostí, zelenina a oblíbené koření. I když zbožňujete tradiční verzi, zkuste něco nového.
Až ho budete příště dělat, obohaťte pokrm plátkem zázvoru a tyčinkou skořice. Takové doplňky jsou spojovány spíše s pečivem nebo čajem, ale ujišťujeme vás, že se v polévce rozvoní úplně v pohodě.
- Skořice je známá svými antibakteriálními a protizánětlivými účinky. Zmírňuje také nevolnost, pomáhá snižovat krevní tlak a stabilizovat hladinu cukru v krvi a podporuje kardiovaskulární systém. Kromě toho skořice zlepšuje trávení a zrychluje metabolismus, což je cenné zejména pro osoby, které si hlídají váhu.
- Zázvor také pomůže pečovat o zdraví vašeho srdce, podpoří hubnutí a bojuje proti některým choroboplodným zárodkům. Má silné protizánětlivé účinky, které se hojně využívají v tradiční i moderní medicíně. Dokáže snížit otoky a pomáhá lidem se záněty kloubů, zejména kolen.
Další tajemství chutného jídla
Hodně záleží na vašich chuťových preferencích. Vyplatí se také používat širokou škálu zeleniny: mrkev, petržel, celer, cibuli.
Zajímavým nápadem je použít do vývaru kousek jater (hovězích nebo kuřecích). Dodá vývaru bohatou chuť a další živiny, zejména železo.