Pohanka po šálkovsku: recept na nejlepší dietní pokrm

Podělíme se o recept na jednoduchý, rychlý a chutný pokrm z pohanky po kupečsku.

Pohanka je nejen zdravá, ale také velmi chutná. Podělíme se s vámi o recept na jednoduchý, rychlý a chuťově výrazný pokrm z pohanky na kupecký způsob, který si podmaní i ty, kteří kaše příliš nemusí. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.

Pohanka po kupečsku: recept krok za krokem

Suroviny: 1:

  • pohanka – 350 g
  • mleté maso – 550 g
  • cibule – 120 g
  • česnek – 2-3 stroužky
  • mrkev – 140 g
  • bylinky – 15 g bylinek
  • voda – 700-900 ml
  • rajčatový protlak – 3 polévkové lžíce
  • koření – sůl, pepř, paprika a mletý koriandr

Celková doba přípravy – 30 min. Ve 100 g pokrmu je 90 kalorií.

Příprava:

  1. Do pánve nalijte olej, vhoďte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte 3-4 minuty.
  2. Přidejte nahrubo nakrájenou mrkev a promíchejte. Vhoďte mleté maso a vařte dalších 10-12 minut.
  3. Poté přidejte rajčata, koření a vše důkladně promíchejte.
  4. Přisypeme suchou pohanku a zalijeme vodou tak, aby vše bylo zakryté. Vařte se zavřenou pokličkou na mírném ohni, dokud se všechna voda nevyvaří.
  5. Celkem to trvá asi 15-20 minut a je hotovo. Na závěr posypeme bylinkami a můžeme jíst.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život