Podělíme se o recept na jednoduchý, rychlý a chutný pokrm z pohanky po kupečsku.
Pohanka je nejen zdravá, ale také velmi chutná. Podělíme se s vámi o recept na jednoduchý, rychlý a chuťově výrazný pokrm z pohanky na kupecký způsob, který si podmaní i ty, kteří kaše příliš nemusí. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.
Pohanka po kupečsku: recept krok za krokem
Suroviny: 1:
- pohanka – 350 g
- mleté maso – 550 g
- cibule – 120 g
- česnek – 2-3 stroužky
- mrkev – 140 g
- bylinky – 15 g bylinek
- voda – 700-900 ml
- rajčatový protlak – 3 polévkové lžíce
- koření – sůl, pepř, paprika a mletý koriandr
Celková doba přípravy – 30 min. Ve 100 g pokrmu je 90 kalorií.
Příprava:
- Do pánve nalijte olej, vhoďte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte 3-4 minuty.
- Přidejte nahrubo nakrájenou mrkev a promíchejte. Vhoďte mleté maso a vařte dalších 10-12 minut.
- Poté přidejte rajčata, koření a vše důkladně promíchejte.
- Přisypeme suchou pohanku a zalijeme vodou tak, aby vše bylo zakryté. Vařte se zavřenou pokličkou na mírném ohni, dokud se všechna voda nevyvaří.
- Celkem to trvá asi 15-20 minut a je hotovo. Na závěr posypeme bylinkami a můžeme jíst.