Charlotka se švestkami: recept, který vždy dobře dopadne

Křupavá kůrka na povrchu, vzdušné těsto a šťavnatá, aromatická náplň, takové pečivo ozdobí každý čajový dýchánek.

Charlotka se švestkami není na přípravu složitější než klasická s jablky. Je to jednoduchý koláč, který se vždycky povede.

Křupavá kůrka na povrchu, vzdušné těsto a šťavnatá, aromatická náplň, takové pečivo ozdobí každý čajový dýchánek.

Recept

Složení:

  • pšeničná mouka – 160 gr;
  • kuřecí vejce – 4 ks;
  • cukr – 180 gr;
  • vanilkový cukr – 1 lžička;
  • sůl – špetka;
  • švestky – 350 gr;
  • máslo;
  • moučkový cukr.

Na posypání:

  • cukr – 1 polévková lžíce;
  • mletá skořice – 1 lžička;

Příprava:

  1. Švestky rozkrojte napůl, odstraňte pecky a nakrájejte na středně velké plátky.
  2. Smíchejte cukr se skořicí.
  3. Pomocí mixéru vyšlehejte vejce s cukrem a solí do hrudkovité pěny. Po částech přidejte vanilkový cukr a prosátou mouku a jemně promíchejte silikonovou stěrkou zdola nahoru.
  4. Vymažte formu na pečení máslem, nalijte do ní těsto, vložte švestky a navrch koláč posypte skořicovým cukrem.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 35-40 minut dozlatova. Charlotte ve formě necháme vychladnout, poté ji vyjmeme a posypeme moučkovým cukrem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život